Sunday, February 20, 2011

Mitt hjerte alltid vanker

Ingebrigt Håker Flaten og Håkon Kornstad har kommet med en oppfølger til det fantastiske albumet "Elise"(Compunctio 2008). På "Mitt hjerte alltid vanker - 1" (Compundio 2011) er det delvis samme låter, som på "Elise", men uttrykket er ganske annerledes og jazzete, delvis pga at de har med seg trommeveteran Jon Christensen. Dette er en liveinnspilling fra Oslo Jazzfestival (2009), og den anbefales på det heftigste.
Snart kommer enda en liveinnspilling med trioen på samme selskap, den gang kun som fil.

På ryggen på CD-coveret har det sneket seg inn trykkfeil, så der står det så fint "Mitt hjerte alltid vaker". Gå for "Mitt hjerte alltid vinker" på neste album da, selv om en ren filutgivelse sikkert ikke har rygg!

Fredag 18. februar spilte Ingebrigt Håker Flaten og Håkon Kornstad i Bergen Jazzforum. Uttrykket der var nærmere "originalen" "Elise", og musikken var helakustisk, uten en eneste mikrofon i sikte. Nydelig musikk, stearinlys og fin historiefortelling mellom låtene ga i sum en kanonkonsert.

Ekstranummeret vi fikk var "Akk Värmeland du sköna", og det var både hakeslepp og tårer å observere når Håkon Kornstad sang, som den reneste Jussi Björling. Fenomenalt!

2 comments:

ugh3n said...

Så dem nettop på Bomuldsfabrikken i Arendal. Ekstranummeret var en drøy opplevelse, ingen hadde vel ventet at Kornstad har en slik stemmekraft, årets overraskelse!

Svenn said...

Vi burde vel egentlig ikke sladret, for overraskelsen her er jo en del av moroa.