Sunday, February 06, 2011

The Core i Bergen Jazzforum og Gig-Akademi

Fredag kveld vant The Core suverent i Bergen Jazzforum. Som vanlig serverte de svett og oppdatert, Coltrane-inspirert jazz. Supertight og energisk hele vegen til mål. Konserten var godt besøkt, og publikum var med på kampen med jubalong og total konsentrasjon.
Det er sjelden man ser en publikummer sprette opp for å ta pianisten i hånda noen sekunder etter siste tone! Nå er det kanskje noen pianister man skal være litt mer forsiktig med enn Erlend Slettevoll, som tok det pent! De andre i The Core er Jørgen Mathisen (sax), Kjetil Møster (sax), Steinar Raknes (bass) og Espen Aalberg (drums).

Sørg for å få hørt bandet live om du kan, men platene er også mer enn bra (med mye live materiale i diskografien). Besetningen varierer en del på albumene under, så stikk over til hjemmesiden til The Core for nødvendig info (og vær forberedt på at musikken starter, uten at du har bedt om det - noe som ikke er bra!). Legg også merke til bootleg-avdelingen på hjemmesiden deres, der de har lagt ut konsertopptak.

Diskografi:
The Core: "Vision" (Jazzaway 2004)
The Core: "Blue Sky" (Jazzaway 2006)
The Core: "Office Essentials" (Jazzland 2007)
The Indian Core: "The Indian Core" (Grappa 2007)
Bergen Big Band Featuring The Core: "Meditations on Coltrane" (Grappa 2008)
The Core: "Golonka Love" (Moserobie 2008)
The Core & More Vol 1: "The Art of no return" (Moserobie 2009)
The Core: "Party" (Moserobie 2010)

Som om ikke dette skulle holde for en fin jazzhelg, så var det Gig-Akademi på USF Verftet søndag, der student ved Griegakademiet Edvard Mjanger hadde satt sammen et band med mer erfarne musikere. Edvard Mjanger Kvartett var Gisle Johansen (sax), Frank Jacobsen (trommer), Eivind Austad (piano) og Edvard Mjanger (bass), og det ble en fin ettermiddag i gråværet i Bergen.

2 comments:

Espen said...

Hei

Auto-start spilleren på hjemmesida vår er stoppet :)
Takk for fin anm. av konserten

Mvh.
Espen

Svenn said...

Hey - det hjelper å si fra skjønner jeg! Takk selv!