Saturday, February 12, 2011

Can´t Get My Motor To Start


Torsdag hadde Bergen Jazzforum besøk av duoen Donkey Monkey, som består av Eve Reiser (piano, prepared piano, voice) og Yuko Oshima (dr, sampler, voice). De serverte en passe vindskeiv blanding av samtidsmusikk, frijazz og rock & roll (helt sant!) til ganske stor begeistring blant publikum. Låtmaterialet var omtrent det samme som på deres "nyfødte" album "Hanakana"(Umlaut 2011). Sjekk dem ut om du tør. Det ligger som vanlig et lavkvalitetsopptak på YouTube.
Donkey Monkey gjorde en versjon av Carla Bleys "Can´t get my motor to start", tatt fra det nesten glemte albumet "Nick Mason´s fictitious sports", hvor Robert Wyatt synger på de fleste sangene (men ikke den nevnte om motoren). Dette er et så ufortjent bortgjemt album at Wyatting løfter det frem i sin berømte klassikerserie! Da skulle suksessen være sikret.
Jeg har tidligere nevnt albumet i leksjonen "Robert Wyatt trinn 2", og nå er det din tur til å prøve å få tak i det. Rare arrangement og vittige tekster på Carla Bley vis, med Wyatt på vokal kan ikke slå feil. Du får for eksempel vittige låter som "Can´t get my motor to start" og "Boo to you too", og den reneste Pink Floyd stemningen i "Hot river".

No comments: