Saturday, February 26, 2011

Borealis 2011

22. - 26. mars er det klart for Borealis 2011 i Bergen. Dette er en festival for samtidsmusikk, støy og lydkunst, og årets tema er "tripping"! Tripping kan selvsagt bringe tankene hen mot bruk av farlige kjemiske substanser (noe valg av profil skulle indikere), men festivalen tar den helt ut på andre måter også, og tar seg en dag i Odda! Far out!
Programmet ble sluppet i går (25. februar) i forbindelse med ett av festivalens "satelite events", utstillingen "Reading Dante III" med Joan Jonas i Bergen Kunsthall. Jonas holdt en forelesning i Landmark før utstillingsåpningen.

Dere kan kikke på programmet selv, men jeg har merket meg at Kjetil Møster spiller på en satelitt 2. mars, Espen Sommer Eide spiller med Pierre Bastien og Tanya Orning spiller en ny komposisjon av Maja Ratkje.

Så kan vi jo advare bergenserne, og ymte om at den vanlige lørdagsfylla i sentrum lørdag 26. mars, sannsynligvis blir litt vannet ut, eller kanskje forsterket, med samtidsmusikk. Festivaldirektør Alwynne Pritchard er i gang med mobiliseringen, og har satt seg som mål å la 1000 velvillige sjeler vandre rundt med gettoblastere og andre lydbærende duppeditter nær midnatt. Har du en gjeng som ønsker å være med, finner du e-mail på festivalens hjemmeside.

No comments: