Wednesday, January 12, 2011

Maja Ratkje & Zeena Parkins

Tirsdag 11. januar var det årets første tur i Utmark på Landmark, der det var et slags vorspiel til årets All Ears festival (Trondheim dagen etter).Utmark nøyer seg vanligvis ikke med en kort konsert, når de først lager noe, og først av tre denne kvelden var franskmennene Jerome Noetinger og Lionell Marchetti, som brukte gamle båndopptak, disc man (noen som husker dem) og utallige instrumenter for å lage et elektroakustisk lydlandskap. Småpussig og fint, med knitrende elektrisitet over en gammel bluessanger, som var så heldig å få være med på bånd eller CD.

Maja Ratkje er fast gjest i Wyatting, og jeg har skrevet om Zeena Parkins også, særlig i forbindelse med det fenomenale bandet Cosa Brava (sammen med Fred Frith). Dette var første gang Ratkje og Parkins spilte sammen som duo, men det ble (selvsagt!) en fin og variert konsert med elektroduppedingser, laptoper, vokal og harpe. Innimellom var vi i nærheten av rock and roll (*overdriver litt*) når Parkins kjørte show på harpa.
Nå er det alltid dårlige lysforhold for blitzløs foto og filming på Landmark, men det dukker kanskje en tvilsom video opp på YouTube, som neppe yter musikantene rettferdighet. Vi får no sjå.
(Vel - ikke så mye vi får sjå, viser det seg i ettertid. Det ble vel mørkt! http://www.youtube.com/watch?v=R1t2hjHzDMM).

Som den trauste arbeidskaren jeg er, så måtte jeg stikke i det Kevin Drumm satte i gang som sistemann. Noen som fikk med seg det, og vil kommentere?

Jeg forlot også stedet med min første CD og nakkestøtte kombinasjon! Jeg har kikket litt på en Zeena Parkins diskografi nå, og mener at det må være denne sjeldne saken her fra 2003:


MONEY $HOT: Zeena Parkins

  2003 - casestudy (USA), no catalog number (CD in plastic pillow)
  2003 - casestudy (USA), no catalog number (CD in felt pouch)
  2003 - casestudy (USA), no catalog number (CD in ceramic pod)

 Note: this self-produced CD is a limited edition (100 only) and is available
 in three different packages:

    - a designer airport pillow, by Nadia Lauro
    - a 12" square felt sheet with hidden red-lined pockets for inserts
     and CD, by Chris Faulkner
    - a ceramic plate-like object, by Chris Faulkner.

No comments: