Monday, January 24, 2011

Kunstløype januar 2011

Bergen er Vestlandets New York. I perioder er det så mange utstillinger, og spennende småkonserter rundt omkring, at det kan være vanskelig å henge med.
Ta denne korte rapporten som en oppfordring ti å kaste seg rundt, og ta en titt eller to. Vi går ovenfra og ned på bilder og video:
Galleri Langegården viser Tom S. Kosmo, som bedriver maleri, tresnitt, linosnitt, etsning, jobber med tre,  og ikke minst mezzotint. Nå har vi altså både Erling Valtyrson og Kosmo, som driver med mezzotint i byen! Er det flere, så si i fra. Her er det morsomme og fantastiske motiver, se bare på selvportrettet!
- Galleri S 12 viser "Made by me", avgangsprosjekter fra kunsthåndverksutdannelsen i glass,  Danmarks Designskole, Bornholm. Her representert ved Damien Francois.
- Hos Stiftelsen 3,14 er det "Stories in between", videokunst presentert av  (la meg sitere fra galleriets materiale) "kunstnere som undersøker og setter lys på komplekse kulturelle identiteter påvirket av diasporaen". Her trenger du litt tid, men ikke glem å gå inn i velvet for å se den fantastiske og rørende videoen "I did it my way" av Trine Lise Nerdraas.
- Lydgalleriet eksisterer! De har bare flyttet seg fra Østre Skostredet til USF Verftet (midlertidig?). Nå viser de "Hope Lake as seen through the eyes of Manley Natland" av Robyn Moody. Utgangspunktet for verket er utrolig nok at geologen Manley Natland på 1950-tallet hadde en ide om å skille ut olje fra oljegrus i Canada, ved å bruke underjordiske atomvåpen! Dette er sannsynligvis sant, men prosjektet ble det merkelig nok ingenting av!

No comments: