Sunday, December 05, 2010

Earplugs Not Included

Lørdag ble sesongens siste konsert i Bergens konsertserie for ny musikk, Avgarde, avviklet på USF Verftet. Det er kanskje litt langt ut til Verftet i kulden, eller kanskje programmet for kvelden var skremmende variert, for alt for mange gikk glipp av en strålende og støyende kveld!
Jeg har tidligere uffet meg over at Ny Musikk arrangører ikke har magemål når de arrangerer, men nå hadde de dog kuttet ned til under tre timer!

Først ut var pianist Marte Gunnufsen, som spilte fem satser fra Olivier Messiaens "Vingt Regards sur Lénfant-Jèsus", "Angel Stories" av Jan Erik Mikalsen og "A Little Suite for Christmas" av George Crumb. Ekstremt nydelig var det rett og slett, og det må skrytes av Kanonkameratene her også, nemlig video jockeys vj BN og vj Apelonius, som ga musikken noe ekstra denne kvelden med sin videokunst. Det startet rolig i første avdeling, med bl.a. svevende fjær, og under Crumbs julemusikk snødde det rett og slett over Gunnufsen og klaveret.

Craig Farr (dr), Kjetil Møster (sac, clar) og Thomas Dahl (g) spilte rocka, fri improv i den nye trioen Temptry (bildet). Det ble såpass stemningsfullt at Kanonkameratene lot selveste nissen dukket opp.

(Tilføyd 19. januar 2011_ Temptry på Vimeo )

Avlutningsvis fikk vi Bergen Noise Band, bestående av Stephan Meidell (g), Kjetil Møster (sax), Jørgen Træen (g) og Nils Are Drønen (dr). Programmet for kvelden het "Earplugs Not Included", noe som ikke helt stemte, da det faktisk på sympatisk vis ble delt ut øreplugger til alle som ville ha. Støybandet spilte høyt, men ganske strukturert og rocka, noe i retning av Ultralyd (bandet altså) etter for mange espresso.
I tillegg til de nvnte instrumenter i parantes, var det en og annen boks å holde rede på.

Du kan se og høre smaksprøver av Bergen Noise Band her og her, Marte Gunnufsen her og Temptry her.

No comments: