Sunday, November 28, 2010

Forrige ukes konserter

Torsdag ble noen av oss utsatt for en kort og heftig improvkonsert med Dvergastein/Møster Duo, og aftenens tema var visstnok  "Love is in the air". Duoen består av Kjetil Møster (saksofon) og Markus Dvergastein (gitar og diverse bokser). De hadde bare spilt sammen en gang tidligere (i Oslo), og ga ca en halvtimes oppvisning. Fine greier, i trivelige Kafe Knøderen i Nygårdsgaten.
Du finner et bilde fra konserten i den freske bloggen til "Solens Barn".

Fredag fikk Mari Kvien Brunvoll åpne for Arild Andersen Trio i Bergen Jazzforum. Brunvoll sitter i lotusstilling omgitt av små instrumenter og duppeditter, og leverer en helt spesiell miks av fin vokalpop og improv, med noe som ser ut som low tech effektmaskineri og en beskjeden instrumentpark. Hun holdt Sardinen i sin hule hånd (folkene i lokalet altså, ikke fisken) bortimot en time.

Det er mulig det var mindre enn en time, men raust av Arild Andersen Trio å ta sjansen på at publikum holdt konsentrasjonen etter en fin konsert, og kanskje en juleøl for mye. Jeg ble rastløs og stakk, men håper at jeg gikk glipp av noe stort, for de andres del. Var det storveis? Noen?

Mari Kvien Brunvoll skulle egentlig åpne for BMX for en tid tilbake, da de hadde sleppefest for sin nye plate, men måtte avlyse. BMX-albumet skal være i butikken fra 29. november.

No comments: