Saturday, November 20, 2010

Clinamen

Ai, en fin ny plate med Arve Henriksen har listet seg ut på markedet!
På "Clinamen"  (Off/Rat Records 2010) er det Giovann Di Domenico (keyb, electronics), Arve Henriksen (tp, voc, electronics) og Tatsuhisa Yamamoto (dr, perc) som musiserer. For oss Arve Henriksen fans er det mulig å kjenne igjen takter og toner fra soloalbumene  hans og Supersilent, og Henriksen bedriver både falsettsang, plystring og snakking("Hyrje" og "Vatos").
Tatsuhisa Yamamoto (har jobbet med bl.a. Jim O´ROurke og Otomo Yoshihide) og Giovanni Di Domenico (har bl.a. spilt i noe som kaller seg "The Crappy Mini Band"!), men jeg tilstår herved at de er nye bekjentskaper for meg.

Albumet har sine tyngre, og mere monotone øyeblikk ("Idiot Glee"), men mye av musikken er langsom og åpen, og for oss som liker albumformatet er dette et skikkelig album. Spilles i ett, og du får til slutt to nydelige spor til takk i "Fanno il Deserto e lo chiamano Pace" og Clinamen.

Jeg uttaler "Clinamen" på romsdalsk, og da blir det "Klina me´n", noe som sikkert er feil her, men la meg peke på at begrepet har vært brukt både til å beskrive atomer og litterære aktiviteter (ihht Wikipedia).
Du verden!

No comments: