Sunday, November 07, 2010

BGO1

Det er bare å ta seg en tur i Bergen Kunstmuseum (Stenersen) for å se utstillingen BGO1. Her ønsker man å synliggjøre det kunstneriske mangfoldet i byen, og har plukket ut 50 - 60 representanter for kunstnerene.
Det kryr etterhvert av utstillingslokaler i byen,  og vi venter vel bare på at en eller annen skal kalle det som skjer for en bergensbølge.

En av grunnene til at jeg var spent, var forresten at DOLK var representert, en mann som velger sine egne utstillingsflater i byer og på falleferdige hus langt fra folk. I BGO1 er han representert med en vegg med stensiler, hvor vi også ser hvordan han lager sjablongene han sprayer på (bildet over). Stilig!

Ellers merket jeg meg Torill Nøst sine fotografier, Maja Urstads lydvegg (bildet under) og at det er flere enn Erling Valtyrson som driver med mezzotint,  på BGO1 Tom S. Kosmo!

Ett av rommene passer ikke for barn, noe som er gjort klart ved oppslag. Dette er gjestekurator Tommy Olssons rom, og om det er en video med sterkt mekanisk sexaktivitet eller en installasjon med  to juletrær som ser ut til å sloss, som er verst for de små, kan sikkert diskuteres.
I det samme rommet stilles også Karen Skogs selvbygde instrumenter ut, og er du heldig eller finner ut av når det skjer i  programmet, så får du med deg en konsert med Karen Skog Orkester også. Det er fasinerende og stillferdig musikk som presenteres, og Wyatting har skrevet om orkesteret før også.
Og ja da, ta bare ungene med, de slår av videoen og stopper juletrærne under konserten.

No comments: