Tuesday, October 12, 2010

Wyatt/Atzmon/Stephen

Robert Wyatt, Gilad Atzmon og Ros Stephen er mer enn klare med albumet "For the ghosts within" (Domino 2010).
Vi får noen helt ferske låter, der Alfreda Benge har bidratt på komponistsiden sammen med Stephen og Atzmon ("Lullaby for Irena", "The ghosts within"), et par nye versjoner av originallåter fra andre Wyatt album ("Where are they now" og "Maryan"), Chics "At last I am free" (gjort av Wyatt  på 80-tallet også) og standardlåter som "In a sentimental mood", "Lush life", "Round midnight" og (hold deg gjerne fast) "What a wonderfull world"!
Med Wyatts stemme (nok sagt!), Atzmons fenomenale altsaksofon og klarinett og Stephens, (ikke alt for søte) strengearrangement blir dette en nydelig plate. Jeg føler meg litt hensatt til en gammel svart - hvitt film, der man av og til dras ut av den koselige stemningen med innslag fra dagens politiske realiteter. Midt inne i "Where are they now?" får vi f. eks. plutsellig litt palestinsk rap!

Robert Wyatt synger ikke på alle låtene. Han nøyer seg med å plystre og nynne på "Round Midnight" og "In a sentimental mood", og lar Tali Atzmon synge på tittellåten. Hun har også lagt ut bilder fra innspillingene på Flickr og filmet DVDen som er med spesialutgaven av CDen (tror jeg, jeg venter på denne fra Amazon).

Strengene trakteres av The Sigamos String Quartet, og fine coverillustrasjoner er som vanlig ved Alfreda Benge.

Det er bare å handle CD, spesialutgave av CD med DVD, LP eller mp3. Kom igjen nå.

"...For The Ghosts Within will act like a foot spa upon your soul". (Record Collector).

6 comments:

Anonymous said...

Prøvde å handle her en dagen etter anmeldelse. Neida. Anmeldelsen kommer ei uke før CDen i butikken. Det er alarm! På vegne av vanvittig mange, H

Svenn said...

Dette må ha vært sjokkartet ja, men husk - du vokser på skuffelser også.

Anonymous said...

Derfor sitter jeg her i forkjølelsen og trøster meg med Jerry Garcias posthume akustiske Pizza Tapes i stedet. Så kan RW ha det så godt. H

Anonymous said...

Kjøpte vinylen,flott coverkunst,flott musikk!!!

pnk said...

Cdversjonen var faktisk utsolgt på kompaniet og hos engelen..

Anonymous said...

Der var cd-en i hus, var i en skuff hos det lokale kompani. Sært og fint for en forkjøla herre. :-) H