Tuesday, October 05, 2010

PlayDate 3. oktober

Konsertserien PlayDate er fortsatt på veg gjennom høstmørket. Det virker som om flere finner vegen til Landmark på søndagskveldene for en Playdate, men det er plass til mange flere. Følg med neste gang, i begynnelsen av november.

Søndag var arrangementet et samarbeid med Ny Musikk, og vi fikk tre konserter i en, for "en åttende del av prisen på en Coldlplay konsert", som det ble hevdet!

Først ut var Kim Johannesen (gitar),  Øystein Skar (tangenter) og Fredrik Kirkevold (trommer), som leverte en stillfaren konsert med improv. De bygger opp et lydlandskap med instrumentene sine, samt champagnevisper, vaskebørtser og annet krims krams. Hva vet jeg, det var ikke lett å se i foajeen til Bergen Kunsthall uansett. Ikke akkurat nynnbart, men dynamisk og fint var det.

Så bar det rett inn på Landmark for Gunhild Seim Time Jungle. Jeg har skrytt av dem tidligere i bloggen, og det var fint med en ganske så straight jazzkonsert på PlayDaten også! Bandet er Gunhild Seim (trompet), Arild Hoem (sax), John Lilja (bass) og Dag Magnus Narvesen (trommer). Jeg liker denne musikken, det er noe småslentrende og avslappet over det, men det svinger godt lell!

Til slutt ble vi jaget ut i foajeen og improvland igjen. Kyrre Laastad (trommer), Daniel Meyer Grønvold (elektriske dingser) og Ola Høyer (bass) spilte så lavt de bare kunne! Det er en sjanse å ta selvsagt, så sent på kvelden, men de benyttet seg vel av et gammelt knep her, nemlig å være så lite dominerende at de som skal følge med må spisse ørene.
Det tok jo flere minutter før vi dristet oss til å klappe på slutten! Var det slutt, eller var det litt lyd der? Morsom trio!

No comments: