Sunday, October 24, 2010

Plakater!

Mye av annonseringen av kulturelle arrangement er selvsagt flyttet fra byrommet, og over til sosiale media (Facebook) og andre nettsteder (Underskog). Selv om plakatopphenging kan føre til mye griseri i byen (i Bergen har jeg flere ganger observert en hissigpropp, som bevisst turer rundt i sentrum og fjerner ferske plakater),  må jeg si at jeg fortsatt har sans for plakaten som uttrykksform.

I Bergen har vi heldigvis noen arrangører som fortsatt satser på posteren, og dyrker sitt eget uttrykk, som f.eks. Ira Ira, Utmark og Indieaften. Jeg legger mine plakatbilder i et eget sett på Flickr. Målet er ikke å ta best mulig kopier av bildene, men gi et visst inntrykk av dem der de henger.

I 1999 flyttet familien , da gikk dessverre en solid stabel med plakater samlet i Bergen fra 1975 rett i kontaineren, og det var jeg som kastet dem! Angrer!

1 comment:

troblo said...

Jeg har samlet plakater fra de siste ti årene på biblioteket. (Før det gikk det meste i bosset.) Dvs alle plakater som har hengt på veggene og tavlene våre; hver eneste festival, til dømes. Vil tro det er noen tusen etter hvert. Fikk en gedigen og blytung kartskuffekube (!) fra en eller annen avdeling i kommunen; ergo ligger plakatene flatt! (Og skuffene er selvsagt kategorisert etter sjanger:)