Tuesday, September 28, 2010

Så mye musikk, så få bloggposter

Beklager, men jeg må ta en sopihop-bloggpost med mye bra musikk her, for å komme litt ajour. Sjekk dem ut selv om du tør.

- Joey Baron, Bruno Chevillon, Elliot Sharp, Franck Vigroux: "Venice, Dal Vivo" (D-Autres Cordes, 2010). Dette er heftig og ganske støyende improvisert musikk, innspilt live i Italia. Den ene låten er tilegnet Mitch Mitchell, som døde den dagen innspillingen ble gjort. Tøft album!
- Jon Irabagon: Foxy (Hot Cup 2010). Liker du energisk jazz, er dette platen for deg! Her er det et vanvittig øs hele vegen. Til neste lytting tar jeg på treningsdrakt for å prøve å få med meg alt. Titlene er også fine, som "Foxy", "Proxy", "Chicken Poxy", "Unorthodoxy" osv, og coveret er vel såpass "uvanlig" i dagens jazzmarked, at vi lar det prege posten her. (Ingen poeng til dem som finner Sonny Rollins platen de hinter til).
- Lawnmower: "West" (Clean Feed 2010). Trommer, to gitarer og saksofon. Rock og jazz og jazz og rock, og ganske fine melodier også!
- Urs Leimgruber/Evan Parker: "Twine"(Clean Feed 2010). To saksofoner i lek og kamp i tre lange spor. Fint, spennende og litt slitsomt i lengden.
- BJ Nilsen & Stillupsteypa: "Drykkjuvisur" (Helen Scarsdale 2006). En litt gammel utgivelse dette, for å minne om at jeg må sjekke BJ Nilsen nærmere ut. Dette er ikke festlige drikkeviser, men mer musikk for den rene stupfyll, eller ettervirkningen av slik aktivitet (som selvsagt er ukjent for de fleste som leser dette). Det er tungt, og ganske mørkt her.
- Optical Substance: "Adaptation" (2010). Optical Substance er Kjetil Husebøs prosjekt. Fin elektronika/ambient ikke så veldig langt fra et landskap, der man kan finne både Nils Petter Molvær og Arve Henriksen.

No comments: