Saturday, September 04, 2010

PUNKT 2010 - Dag 2

Skal du ha med deg alt som skjer på PUNKT må du planlegge inntak av mat og drikke nøye. Her er det fare for seriøs energimangel med påfølgende overspising fra nærmeste peanøttpose.
Kort oppsummert fra fredagens opplevelser:

Midt på dagen var det seminar i tre deler. Dino J. A. Deane fortalte røverhistorier, bl.a. om livet i studio med Ike Turner og sampling på gamlemåten med stabler med taper.
Sidsel Endresen demonstrerte tanker om improvisasjon ved å få publikum til å synge. Imponerende! Selv fortalte hun at det var mulig å bli "Lost in improvisation".
Supersilent spilte rett og slett en strålende konsert, før Arve Henriksen, Ståle Storløkken og Helge Sten svarte på spørsmål. De sitter tydeligvis på hundrevis av timer med  innspilt materiale, så regn med jubileum og utgivelse av "Supersilent 50" om noen år.

Håkon Kornstad holdt så en fantastisk minikonsert under åpningen av utstillingen "Herbarium", av Kjell Nupen og Nils Chr. Moe-Repstad. Tettpakket av folk er bare forbokstaven her.

I Agder Teater fikk jeg med meg konserter med Segakoor Noruus fra Estland , Jan Bangs "...And Poppies From Kandahar" (bildet) (med Jan Bang, Arve Henriksen, John Hassell, Sidsel Endresen, Lars Danielsson og Erik Honoré) og islandske Skuli Sverrisson.
Om disse konsertene var fine, så var remiksene etterpå enda mer spennende. Sidsel Endresen, Jan Bang og Erik Honoré  tok for seg Skuli Sverrissons rolige billedskapende lydlandskap, mens  Dino Deane, Håkon Kornstad, Anders Engen og David Wallumrød behandlet "...And Poppies From Kandahar", med John Hassell lyttende i bakgrunnen.
I begge disse remiksene var det tydelige spor av originalkonsertene, noe som også gjaldt for Maja Ratkjes remiks av korkonserten. Ratkje skapte ren magi av egen stemme, elektronikk og Segakoor Noruus. Bortimot hele det folkedraktkledde koret, med dirigent,  befant seg også blant publikum.

No comments: