Thursday, August 05, 2010

Nick Hornby: Juliet, Naked


Sommeren er ikke over enda, og trenger du en småvittig, koselig bok med fokus på musikknerderi og kjærlighet, så kan du jo plukke med deg Nick Hornbys "Juliet, Naked" (2009, coveret her Penguin pb 2010).
Annie har vært kjæreste med musikkgærne Duncan i 15 år, og begynner vel strengt tatt å bli litt lei. Duncan er ekstremt opptatt av sangeren Tucker Crowe, som ga ut "Juliet" i 1986, et album som stadig dukker opp på kritikernes favorittlister. Paret drar på pilegrimsturer fra sin kystby i England, til sentrale steder i Crowes karriere, blant annet et toalett der det kan ha hendt noe som gjorde at Crowes karriere tok slutt.

Duncan driver et nettsted og et diskusjonsforum tilegnet Tucker Crowe, og etter at Annie slaktet en ny og nedstripped versjon av "Juliet" (det er "Juliet, Naked" ja) på forumet, begynner eksalkoholiker og mangegangskilte Crowe å kommunisere med Annie. Og det stopper ikke der! Sier ikke mer om det!
Likte du "High Fidelity", så er vel dette litt av samme historie adskillige år senere.

Nick Hornby skriver godt om musikk, fans, kjærlighet og keitete mannfolk, men at en voksen mann skal bruke tid på å drive et nettsted for en artist han liker! Kom igjen da! *Host*

3 comments:

rb said...

Enig i at det er merkelig at noen driver et slikt nettsted, men du må huske på at Juliet, naked er fiksjon. Det er fort gjort å glemme, noen ganger.

Svenn said...

Ja, men det var litt lite troverdig :-)

rb said...

Enig i det. Jeg har hatt den samme boken som sommerlesing. Likte den godt, jeg også. Borsett fra den ene tingen som var lite troverdig. Skjønt - når jeg tenker etter. Det minner meg om en fyr jeg har møtt en gang ...