Friday, August 13, 2010

ENO


Alle har fått med seg at vi har fått et nytt musikkblad i landet? Det er kalt ENO, med et tydelig nikk til artisten med samme navn, og finnes bare på (hold deg fast nå!) papir (opplag 3000). De har ikke en gang en hjemmeside med lenker og triks for å få oss på limpinnen.
Første nummer har et enormt spenn, og det passer jo bra for oss som ikke er så veldig sjangertro. Her er metal, samtidsmusikk, hip hop, elektronica, R&B, viser og mere med, men ikke et eneste terningkast! Du får fine ting om Althaar (Fredrik Bjerknes), Arild Nyquist (redaktør Eirik Kydland), Espen Sommer Eide (fotoreportasje av Kydland, Espen Kjelling og Maria Lyngstad Willassen) og ikke minst afrofuturisme ved flere futurister, som f. eks. Janelle Monáe, Kelis og Sun Ra (Erik Steinskog)!

Jeg syns også det er flott at de presenterer bergenskomponisten Ruben Sverre Gjertsen, som slapp "Grains" på +3dB i fjor. Jeg skal prøve den platen en gang til!

ENOs mottakelse har så langt vært blandet. Dagbladets anmelder Jan Gradvall var nærmest panegyrisk i sin anmeldelse, mens Arild Rønsen i Puls var mildt sagt avmålt. Sannheten, om den finnes, ligger vel et sted midt i mellom. Hvor smart det er å være bare på papir, og om det er mulig å overleve i Norge med et sånt blad, det får den berømte tiden vise.
Jeg leste i allefall hele bladet, og kommer til å kjøpe neste nummer også.

Det selges i Narvesen, og enkelte utvalgte butikker. I Bergen får du det på Robot.

No comments: