Wednesday, August 11, 2010

Angles


Herregud, denne bloggen blir dyr for dere, for her kommer enda en jazzplate som må anskaffes: Angles " Epileptical West/Live In Coimbra" (Clean Feed, 2010). Angles er Johan Berthling (b), Kjell Nordeson (d), Magnus Broo (t), Martin Küchen (ts), Mats Äleklint (tb) og Mattias Ståhl (vib). Innspillingen er gjort i Coimbra (Portugal) under festivalen Jazz ao Centro i 2009, foran et ganske så entusiastisk publikum.
Musikken er skrevet av Martin Küchen, den svinger heftig, går over i duvende hymneaktige låter, freaker litt ut som et frijazz brass band og lukter fint av en slags world music også (afrobeat-lignende påstår noen). Det er rett og slett knalltøft, og med fin livestemning!
Forrige plate fra bandet het "Every Woman Is A Tree" (Clean Feed, 2008), og den bør vel også anskaffes?

De spilte faktisk på Nattjazz i Bergen i 2008, men jeg kan ikke huske at det var på langt nær så bra. Men publikum var kanskje daffere også?

Siden jeg handlet musikkfiler hos eMusic, så har jeg ikke fått med tekstheftet, der komponistens politiske engasjement etter ryktene kommer frem. Jeg vet heller ikke hvem som designet det sterke coveret, men satser på at det er Travassos (som jeg har latt meg fortelle) designer mange Clean Feed utgivelser.

No comments: