Thursday, July 22, 2010

Moldejazz, onsdag 21. juli


For en dag på Moldejazz! Min dag startet tidlig ettermiddag på Reknes, med Peter Brötzmann og Paal Nilssen-Love duo. Lite lokale, stappullt av folk og de spilte så svetten sprutet og flisene føk! Brötzmann skifter fliser i saksen, hyppigere enn selv Nilssen-Love må bytte skjorte.

Neste konsert med trioen Håvard Wiik, Ken Vandermark og Chad Taylor foregikk i Forum noen timer senere. Dette er Moldejazzens andre fine lille lokale for den smalere festivalmusikken. Trioen er helt fersk, samkjørt noen dager i Berlin før festivalen, og de leverte en fin konsert. Etter utblåsingen på Reknes passet det bra med litt mer kontrollerte forhold her, med de tre i trioen jevnt fordelt som komponister.

Senere på kvelden var Paal Nilssen-Love og Peter Brötzmann i aksjon igjen (nå i Kulturhuset) med ny skjorte og nye fliser, som halvparten av Hairy Bones. Fotballspillere som blir slitne av to kamper i uka, kan ta seg en bolle!
De andre i Hairy Bones er Massimo Pupillo (rock steady bass) og Toshinori Kondo (elektrisk, eterisk trompet).
Energisk og tøff musikk, og Brötzmann serverte til og med et splitthopp!

Ved midnatt kom Nils Petter Molvær på scenen i Kulturhuset, med sjefen sjøl på trompet, Stian Westerhus (gitar) og Erland Dahlen (trommer). Musikken var super, og med lysshow i tillegg og med bra klubbpublikum (minus for noen tytere selvsagt) ble det jo helt topp. Rent bortsett fra at jeg ble litt gammel og sliten etter en time, og veldig svett!

En moldefestival i pissregn, er helt fin på innekonsertene.

No comments: