Sunday, July 04, 2010

Kjøtt


Siden jeg var innom Valkyrien Allstars sin versjon av Kjøtts "Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer" her om dagen, må jeg jo dra frem det originale minialbumet (1980) og plassere det i klassikerkategorien.
Dette er en av de tøffeste og morsomste platene jeg har eid noen gang, og det er fortsatt bare å gi seg over, av låter som omtalte Valkyrien cover om teitingene, "Jeg vil bli som Jesus", "Kloning" og "Primitiv". Kjøtt startet som et pønkeband, og gikk noe mer eksperimentelt mot slutten av den korte karrieren (1979- 1981). Om det går an å få tak i alle låtene fra denne angstdrevne pønkeklassikeren på lovlig vis nå for tiden, aner jeg ikke, men sjekk Wikipedia for diskografien til Kjøtt i artikkel om bandet og om Helge Gaarder.
Bandet bestod av: Erik Aasheim (gitar), Per Tro (bass), Jøran Rudi (gitar), Michael Krohn (trommer) og Helge Gaarder (vokal).

Minialbumet kom i flere opplag, alle tydeligvis med forskjellige vedlegg. Mitt eksemplar er 3. opplag ihht det ene vedlegget.


5 comments:

Steinar said...

Det minialbumet var det som virklig fikk meg inni punk, tok det opp (fra deg) på kasett og spillte den i stykker mens jeg skatet oppe på terassen hjemme på slutten av 80 tallet.

Jeg fikk senere fatt i den selv på en platemesse. Kjøpte den av en som solgte plater for en annen (alltid en bra begynelse). Jeg prøvde å se så uinteressert ut som mulig og spurte hvor mye han skulle ha for den. Neeei, sa han og dro på det, vet ikke, aner ikke hva den er verd...skal vi si 300? Jeg klarte ikke å late som lenger og ropte ut et entusiastisk JA!!! Da sa selgeren faen, var ikke tvil om hvem som gjorde den beste handelen :O)

Jeg har et strøkent eksemplar av 2. opplaget.

Som en artig og nerdete sidenote kan det nevnes at to av medlemmene av Kjøtt er med i Wam og Vennerød filmen Åpen framtid; Michael Krohn og Erik Aasheim (tror jeg, en av gitaristene ihvertfall...).

Svenn said...

Heh! Pønken kom til Jæren via Svennevenn!

Anonymous said...

Snart kommer vinylen i hus etter to år i eksil. Er spent på å sjekke hvilket opplag av platen jeg har... H

Svenn said...

Herregud, det skal vel bli andre bollar når vinylen kjem heim!

Anonymous said...

Nå har vinylen kommet hjem, spiller og spiller. Og jo - det ser ut til å være 1. utg av Kjøtt. God sommer! H