Saturday, July 10, 2010

Heismusikk


Saksofonist Eirik Hegdal er over alt for tiden. Han deltar/leder en haug ulike prosjekter og spiller sikkert på flere plater enn jeg greier å fange opp.
Vi var innom En En En for ikke så lenge siden, og jeg anbefaler gjerne platen Team Hegdal "Vol. 1" med André Roligheten (sax/bass clarinet), Rune Nergaard (double bass) og Gard Nilssen (drums) og ikke minst Zanussi Fives "Ghost Dance", der Hegdal er i band med Rolf Erik Nystrøm (alto sax), Jørgen Mathisen (tenor sax), Per Zanussi (double bass) og Gard Nilssen (drums). Alle disse tre platene er utgitt i løpet av første halvdel av 2010.

Men i dag peker jeg på platen "Elevator" med Alpaca Ensemble (Øra 2010). Dette er en liveinnspilling fra Trondheim Kammermusikkfestival i 2008, og musikken er vel kammermusikk da sannsynligvis! Jeg syns mye av musikken minner meg om filmmusikk, og det passer bra, for en viktig del av dette verket er den drømmeaktige teksten til den improviserende poet Matt Burt. Selv om jeg i utgangspunktet var skeptisk, når jeg skjønte det var en diktleser sentralt plassert her, så fungerer det fint. Teksten, som er om en merkelig heistur i en merkelig bygning, er morsom og Burt leser med innlevelse (Chicago style, regner jeg med) , så det blir ikke problematisk å høre dette flere ganger. Sjekk ut denne platen selv!
Investerer du i CD-utgaven, så får du hele teksten med i heftet også.

Disse er med: Matt Burt (words), Sigrid Elisabeth Stang (violin), Marianne Baudouin Lie (cello, voc), Else Bø (piano, celesta), Eirik Hegdal (sax), Ole Jørgen Melhus (flutes), Jovan Pavlovic (accordion), Michael Francis Duch (bass), Lars Sitter (percussio) og Tor Haugerud (drums, percusion).

Det stilige coveret er designet av Birgit Rostad.

No comments: