Friday, July 16, 2010

Arve Henriksen på to album


Beklager om det blir dyrt å følge tipsene i denne bloggen, men her er to album til du må ha.

Dreams of Tall Buildings er ute med "Drowning the Heart Sounds" (MuseuM 2010). Darren Joyce og Justin Wiggan har lagt et lydteppe, som Arve Henriksen vever enda et lag på, med kjent trompetspill og trompetsang. To låter "Rope parts I,II & III" og "Drowning the heart sounds". Har du egentlig bare lyst på en ny Arve Henriksen plate, så blir du ikke skuffet av denne. Årets beste så langt for meg.

Toshimaru Nakamura, og hans "no-input mixing board" har vi vært innom tidligere også, i forbindelse med Koboku Senjû. På "Egrets" (utgitt på David Sylvians selskap Samadhisound) er det en slags minimalistisk og vakker elektronika vi blir servert. Her bidrar Arve Henriksen med lyder av trompet og pust, mer enn med trompetspill. Det høres kanskje bare kjedelig ut slik jeg skriver det, men det er fasinerende lydlandskap dette. Teuzi Akiyama (også med i Koboku Senjû) spiller akustisk gitar.

Om den førstnevnte platen var lyden av hjertet, er denne mer lyden av åndedrettet. Er det Arve Henriksens "vanlige" lyd (om den finnes) du helst vil høre, tar du "Drowning the Heart Sounds" først.

No comments: