Wednesday, June 30, 2010

Robert Wyatt trinn 2


Når jeg leter rundt etter nytt om Robert Wyatt i gamle media (aviser folkens) og nye sosiale media, så gleder det meg selvsagt å se alle som er overbegeistret for musikken (og særlig stemmen) hans. Majoriteten skryter av de siste platene, og de fleste nevner låten "Shipbuilding" (skrevet av Elvis Costello) eller albumet "Rock bottom". Det skjønner jeg godt!

Dere som har lyst å prøve noe helt annet anbefales å lete etter plater som ikke er så rockbaserte også. Jeg har flere ganger vært innom samarbeidet med Michael Mantler, og ser ingen grunn til å ikke gjenta meg selv (se her og her).
Leter du gjennom listen over plater Robert Wyatt har deltatt på, borte hos Un DIscographie de Robert Wyatt, får du litt å tygge på.
Hva med Wyatt som synger John Cage på "Jan Steele/John Cage", utgitt på Enos Obscure-selskap i 1976, eller en framføring av Harold Pinters "Silence" (Watt 1976)?
Jeg liker jo Robert Wyatt som popsanger like mye som alle andre, men ønsker meg flere utgivelser i grenselandet samtidsmusikk/jazz også!

Jeg ser også til min skrekk at jeg knapt har nevnt et av de morsomste samarbeidsprosjektene Wyatt har vært med på, nemlig "Nick Mason´s Fictitious Sports" (1981), med Michael og Karen Graft, Carla Bley, Nick Mason, Chris Spedding, Gary Windo, Gary Valente og Howard Johnson! Denne kan du godt anskaffe sammen med horror-utgivelsen "The hapless child and other inscrutable stories", med musikk av Michael Mantler og tekster av Edward Gorey (med Carla Bley, Steve Swallow, Terje Rypdal og Jack DeJohnette).

No comments: