Monday, May 24, 2010

Ultralyd


Første pinsedag var det Ultralyd sin tur til å gjeste den fine konsertserien Playdate på Landmark i Bergen.
Ultralyd er Kjetil Möster (sax), Anders Hana (g), Kjetil D Brandsdal (b) og Morten J. Olsen (dr). Jeg vet ikke helt hva vi skal kalle bandets musikk, men de serverer en ørepropp-krevende miks av rocka jazz, med elementer av støy og samtidsmusikk. Uansett så leverte de en fenomenal liten time i går, med nykomponert musikk for platen, som er planlagt utgitt i 2011. Den mikses i Bergen i disse dager.
Det var ikke smekkfullt på Landmark, men oppmøtet var akseptabelt, og selv om bandet selvsagt skulle vært klappet inn til ekstranummer som takk for innsatsen, så er det egentlig nok det som leveres. Jeg syns det er en god taktikk: Lever varene, og ikke overdriv! Det ble allikevel noen decibel på hver publikummer.

Jeg anbefaler å lete frem Ultralyd sine plater, og her er muligens en komplett diskografi:

"Ultralyd" (FMR Records 2003)
"Chromosome Gun" (Load Records 2005)
"Throb and Provision" (Utech Records 2006, 200 eks)
"Noxagt/Ultralyd" split LP (Textile Records 2006)
"Conditions for a Piece of Music" (Rune Grammofon 2007)
"Renditions" LP (TLRC 2009)

På de to første albumene er det Frode Gjerstad som spiller saksofon, mens de på split-albumet med Noxagt er en saksofonløs trio. "Throb and Provision" og split-albumet er mer over i støylandskapet enn de andre utgivelsene.

Cover- og konsertbilder av ymse kvalitet på Flickr.

Under konserten var jeg fornuftig eldre herre med paraply, lent opp mot veggen i bakgrunnen (som vanlig). Paraplyen brukte jeg til å skubbe på plass glass, som forflyttet seg mot avgrunnen på grunn av lydbølgene! Jeg maktet dessverre ikke å redde noen unge damer i en sofa ved siden av, før et rødvinsglass hadde møtt sin skjebne i sofaryggen. Moral: Sett ikke fra deg noe som kan knuses når Ultralyd spiller!

2 comments:

Steinar said...

Skal se de på Tou på fredag, for første gang (på tide!). Ga ett av medlemmene "anmeldelsen" din over telefon og han "mmhm"'et og likte den, så da er vi full circle?

Svenn said...

Bra :-)