Saturday, May 15, 2010

Silencers, Apeland, Sommer Eide


Ny Musikk arrangerte dobbeltkonsert på Landmark fredag, med gruppa Silencers og duoen Espen Sommer Eide og Sigbjørn Apeland.

Silencers er Benoit Delbecq (France) – piano, prepared piano, Kim Myhr (Norway) – guitar, prepared guitar, Nils Ostendorf (Germany) – trumpet og Toma Gouband (France) – percussion. De leverte en time med stillferdig improv, og de kan trikset med å få folk til å høre etter, ved å være ganske så stille. Dette funker bare når man har noe å by på så klart, og her leverte bandet varene med preparert piano og en trommeslager , som hadde vært i parken for å finne noe å slå med. Utstyret var visstnok forsinket, så konserten ble gjennomført ved å bruke rhododenrongreiner (med blader og det hele) som stikker. Er det noen som har en ledig stilling som gartner og trommeslager, er det mulig Toma Gouband er mannen. Den eneste jeg kjenner fra før her er Kim Myhr (Trondheim Jazzorkester, Mural), så dere får Google hele gjengen selv. En fin konsert var det uansett.

Sigbjørn Apeland (orgel) og Espen Sommer Eide (concertinome) tok over, og serverte et flott sett med noe jeg neppe kan sjangerbeskrive uten hjelp. Sommer Eide introduserte et par låter med at "vi tar vel en låt til for orgel og trekkspill?", og så gjorde de det, bortsett fra at det her var blandet inn en dose elektronikk. Videoen er absolutt ikke topp kvalitet, men gir et visst inntrykk av hva de holdt på med. Og sannelig ble det ikke kastet litt rhododendronblader til slutt her også!
Sjekk også ut Sigbjørn Apeland i 1982 og Espen Sommer Eide i Alog.

3 comments:

Sigbjørn said...

VEldig bra at du går på så mange konsertar og så generøst formidlar vidare kva du har sett og høyrt!
Sigbjørn Apeland

Svenn said...

Takk skal du ha! Håpet er, at et par stykker til skal oppdage at det skjer mye spennede i Bergen, på andre steder enn Koengen og Vestlandshallen.

pnk said...

Kanskje ikke som ni ville elefanter dette,men det har noe i seg,enn dog i et noe neddempet format.