Sunday, May 02, 2010

The Residents på Bergenfest


The Residents inntok Bergenfest på selveste arbeiderklassens kampdag, for sin første konsert i Bergen. Tilfeldig? Neppe!
Trioen Randy, Chuck og Bob er ute på sin turné "Talking Light", og inviterte oss inn i dagligstua si for å fortelle de mest usannsynlige historier om spøkelser og speilmennesker ("The Mirror People!!!!!"), og ikke minst servere absurd humoristisk rock.
Folk som hadde drukket for mye tidligere på festivalen, ble sannsynligvis hjemsøkt av de skummelt maskekledde musikantene på hver sin side av scenen (Chuck og Bob) i natt, mens vokalist og historieforteller Randy var konstant aktiv i en rolle som eksentrisk gamling, med åpen slåbrok og boxer shorts.
At The Residents nå er redusert til trio, ble avfeid med at det var egentlig godt å bli kvitt trommesoloene til Carlos ("Fuck Carlos! Drum solos!").
Kjempemorsomt og helt absurd, med sinnsykt (her må det være lov å bruke et så belastet uttrykk) tøff musikk, gjerne ispedd countrysvisker og showmusikk maltraktert på beste vis!
Det skal innrømmes at noe av humoren i historiene gikk tapt hos meg (både pga språket, lyden og mine ører) i noen av innslagene som ble vist med projektor. Dette gjaldt bl.a. en temmelig stresset kvinnelig kirurg med fantomsmerter i en manglende arm!
Vanligvis ville jeg, etter forsøket på en beskrivelse som dette, beklaget at det høres sprøere ut enn det var, men her er det faktisk omvendt.

2 comments:

Bloom said...

Høres ut som jeg gikk glipp av tidenes konsert, og jeg som HADDE billett!!

pnk said...

Glimrende omtale,endelig,absurd,humoristisk,skummelt,deiligsært,lysende særegent spøkelse som vandret rundt og så seg i speilet!! Savnet faktisk ikke øyeeplene så mye,epleslangen avlyst.
Kanskje Carlos tar seg en tur innom etter Mexico!
Synd det der Trond!