Monday, May 17, 2010

Regines bok


Kristiansundsjenta Regine Stokke fikk akutt leukemi høsten 2008, 17 år gammel. Hun startet da bloggen "Face Your Fear", og skrev på denne helt til hun døde i desember 2009.
Jeg ble ikke klar over bloggen hennes før helt mot slutten, da jeg var inne noen ganger, og ble rørt til tårer av av beskrivelsene hennes om sykdommen, behandlingen (med håp og skuffelser), familien og vennene. Og jeg var ikke alene om å bli engasjert av det denne jenta skrev, noen av postene har over tusen kommentarer!

"Face your fear" ligger der selvsagt enda, men Regine ønsket at den skulle komme i bokform, og Gyldendal har nå gitt ut "Regines bok. En ung jentes siste ord" (2010). Blogger i bokform kan virke litt merkelig kanskje, men ikke her, siden hun jo forteller en historie i bloggen sin, fra begynnelsen (hun får sykdommen) til slutten (bokstavelig talt). Vi får også et lite utvalg av kommentarene i bloggen, og har du lest kommentarfelt i blogger og andre media, så overrasker det kanskje ikke veldig, at det var et og annen lite gjennomtenkt utsagn selv her.

Les bloggen eller boka!

No comments: