Saturday, May 29, 2010

Nattjazz 28. mai


Stian Westerhus ser ut til å ha en evig "bad hair day", men konsertene er magiske! Det er ikke mer enn et par måneder siden jeg hørte Westerhus en leilighet i Kalmarhuset under Borealis, men på Nattjazzen hadde han mer tid til rådighet, og trengte ikke være så redd for å ødelegge andre folks innredning.
Alene på scenen i omtrent en time, med to gitarer og masse elektronikk, leverte han lengre melodiøse partier og ren elektrisk storm. Jeg syns jeg hørte både Robert Fripp aktige "Frippertronics" og hardingfeler også, når buen kom frem. Kjempebra!

Westerhus er aktuell med to plater, som jeg såvidt har fått hørt gjennom. Det høres ikke ut som om det er noen grunn til å spare penger ved å la være å kjøpe disse utgivelsene heller. De to ugivelsene er soloplaten"Pitch Black Star Spangled" og Pumas "Half Nelson Courtship".
Begge er utgitt på Rune Grammofon, med cover av Kim Hiorthøy, og kan kjøpes på beste måte, nemlig på vinyl med kode for nedlasting av filer.

Den andre hele konserten (nesten!) jeg fikk med meg denne kvelden var med Motif. Atle Nymo (saksofon), Axel Dørner (trompet), Ole Morten Vågan (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer) og Håvard Wiik (piano) serverte en fin miks av ganske fri jazz, og ganske svingende jazz, temmelig humørfylt avlevert! Takker!

No comments: