Sunday, May 09, 2010

Av gårde med Avgarde


Avgarde arrangerte konserter i Tårnet i Bergen Kunstmuseum i går, der de avsluttet en sesong med konserter i diverse byrom (tidligere bl.a. jernbanestasjonen). Tårnsalen må da være Bergens flotteste utstillings- og konsertrom!
Kvelden startet med Signatur, et prosjekt der ungdom har jobbet sammen med Bergen senter for elektronisk kunst (BEK). Her var det ulike vesener (bl.a. skilpadde og spøkelse), som skulle gjøre seg lekre for en drage (!), alt illustrert med lydbilder. Morsom gjeng!
Trommis Øyvind Hegg-Lunde imponerte stort, både i trioen Gibbet og i Hegg Minothi Duo. I Hegg Minothi Duo dreide det seg lenge om å fargelegge gitarist Morten Minothi Kristiansens repeterende og suggererende gitarspill. Det var nummeret før jeg gikk inn i en transe, men så virket det som om det plutselig stakk en faen i Hegge-Lund, han dæljet løs på trommeskinnene og konserten endte i brutal rockandroll! Stilig duo!
I Elevator var det Richard Nygård, som fargela og tegnet (på data så klart) til Minothi Kristiansens gitarspill. Enkelt og fint!
Avslutningsvis ble Øyvind Hegg-Lunde og (publikummer) Øyvind Skarbø invitert opp for å avslutte konserten (video).

Og som vanlig når denne gjengen arrangerer konserter, så har de ikke magemål. Det varer vanligvis i timer (selv om arrangementet lørdag var bortimot prikkfritt). Denne gangen gikk det ut over Ewa Jacobsson, som skulle framføre "The happy happy leaves" til slutt. Det fikk jeg ikke med meg på grunn av slitasje.

Du finner noen bilder fra happeningen på Flickr.

2 comments:

Playdate said...

Der skulle man vært, skjønner jeg :)

Forresten er det Øyvind Hegg-Lunde, ikke Hegge-Lund. Han blir også å se under årets NattJazz, 5.juni med ApeCat

Svenn said...

Aj. Retter opp feilstavingen, men jeg skrev av Avgarde sitt program, og nekter å ta på meg skyld.
Det var god plass til flere!