Monday, March 22, 2010

Bobby Womack


På tide med en klassikerpost igjen, og denne gangen trekker jeg frem Bobby Womack. Foranledningen er at jeg fikk stor sans for Stylo-videoen til tegneseriebandet Gorillaz, med Bruce Willis i überkul form. På denne låta er det flere gjester, men den som virkelig gjør det er soulmann Womack!
Nå er ikke Bobby Womack en jeg har fulgt i tykt og tynt, men på tidlig 80-tall ble jeg smått hektet på platene "The Poet" (1981) og "The Poet II" (1984). Det er velprodusert og ganske glatt soul, men det gjør ingenting, fint er det lell. Nå holder jeg en knapp på den første både musikalsk og i forhold til klesstil på coveret, men "The Poet II" har med både Patti Labelle og Martin Luther King Jr! Sjekk ut "If you think you are lonely now", "So many sides of you", "Just my imagination" og "Tryin´to get over you". Ikke at jeg svinger meg, men dette må da være dansbar tristesse.

2 comments:

Stian said...

Womack løfter Gorillaz-låta et hakk! Mannen har for øvrig vært "big impact"-gjesteartist før også. Bl.a. med en annen velprodusert soulmann, Todd Rundgren, her i ekstatisk opptak fra Letterman sent på 80-tallet http://www.youtube.com/watch?v=7Z4TSG2KcO0

Svenn said...

Woha! Like før jeg trampet takten der gitt.