Tuesday, February 09, 2010

Syd Barrett


Mojo (196, March 2010) er endelig på plass i Narvesen. Cover boy er Syd Barrett, og det er flere sider om Barretts soloplate "The Madcap Laughs" (Harvest 1970), som faktisk feiret 40 år for vel en måned siden! Dette har i perioder vært en av favorittplatene mine, og den var selvsagt tiltenkt plass i min beskjedne klassikerserie!
Platen ble som kjent spilt inn etter at Barrett var sparket fra Pink Floyd pga av ustabil livsførsel, for å si det litt pent, og historiene omkring mannen er mange og mytebelagte. Kjøper du Mojo får du en del av historien på trykk, og en CD der andre artister spiller seg gjennom hele "The madcap laughs", men se for all del etter originalen.
En av de som spilte på platen, selv om han er ukreditert på coveret, er Robert Wyatt. I mai 1969 ble han oppringt av Barrett, og tok med seg Soft Machine (minus Kevin Ayers) for å spille på noen låter (bl.a. "Octopus"). Barrett takket høflig for innsatsen, og Wyatt sier "We thought it was the rehearsal, but it was the finished take".

No comments: