Monday, January 25, 2010

MusicDNA

Jeg har mange ganger klaget på at jeg savner medfølgende informasjon når jeg handler musikk på nettet. Hvor er tekster, opplysninger om musikere, produsent etc? Nå er kanskje løsningen nær? Det nye filformatet musicDNA ble nylig presentert på bransjemessen MIDEM, og slik jeg oppfatter det så får man her muligheten for enorme mengder data i tillegg til lydfilen. Cover, tekster, artistenes, oppdaterte turnelister, lenker til blogger og flere andre funksjoner.
I Aftenposten sies det: "Music DNA kunne gi beskrivelser av tempoet, stemningen, energien og rytmen i låten. Dette gjør musikkfilen ekstremt søkbar, man kan for eksempel søke seg frem til låter med lik basslinje, sier grunnlegger og sjef i Bach Technology, Dagfinn Bach".
Når avisene i Bergen finner ut at Bach bor i byen, kommer det nok mer her også.
Musikken kan visstnok spilles på alle mp3 spillere, men for å få fullt utbytte må man vel ha nye dingser? Og dynamiske filer som oppdateres, er ikke det skummelt da? Plateselskapene får vel ikke full kontroll på hva dere skurker har på spillerne deres? Den som laster ned får se.
Mer i The Guardian, BBC og Washington Post.

No comments: