Friday, December 11, 2009

Slapp Happy


Slapp Happy er Peter Blegvad, Anthony Moore og Dagmar Krause. De ga ut noen klassiske album på 70-tallet ("Sort of", "Casablanca moon" og "Desperate Straights"), med litt melankolsk, men fengende pop.
I 1998 kom så gjenforningsplaten "Ça Va", som nesten kan måle seg med de første utgivelsene (hør "Scarred for life"!). Denne platen har visstnok vært vanskelig å oppdrive, men nå har Voiceprint gitt den ut igjen. Kjøp!
Voiceprint har også gjenutgitt "Live in Japan - May 2000", som opprinnelig kom i 2001, og som jeg må innrømme jeg først nå ble klar over eksisterte (så mye for å kalle seg Slapp Happy fan). Her spiller de låter fra de fire omtalte albumene. Litt daff live stemning, men du må selvsagt skaffe denne også (er på iTunes og eMusic), når du har alle de andre platene. Kongeband, og noe av det beste som kom ut av 70-årene!

3 comments:

Stian said...

Fenomenalt band! Dagmar Krause er også en av de beste Kurt Weill-tolkerne som finnes. Dessverre ser det ut til at Weill-plata hennes "Supply and demand" aldri kommer i nytt opptrykk...

Svenn said...

Må høre mer på D Krause! Jeg har vært mest en Blegvad fan så langt :-)

pnk said...

Helt enig med første blogger,fantastisk band.En altfor lite profilert kunstskatt av et band.Sjekk også ut Dagmar med salige Kevin Coyne på " Babble"!!