Tuesday, December 08, 2009

Live at Henie Onstad Art Center 1971


Endelig er den utgitt: Soft Machine "Live at Henie Onstad Art Centre 1971" (Reel Recordings 2009)! Dette opptaket er det mange som har ventet på, og når det kommer er det nærmest perfekt! Soft Machine spilte på Henie Onstad 27. og 28. februar 1971, med lyssetting av Mark Boyle og Joan Hills. Det er andre dags konsert vi får her på to CDer, og i tillegg er det en CD-R med ekstra informasjon, som jeg ikke har finstudert enda.
Bandet er Michael Ratledge, Elton Dean, Hugh Hopper og Robert Wyatt (som snart var på veg ut av bandet). Materialet er for en stor del hentet fra Soft Machine albumene "3" (1970) og "4" (1971), med låter som "Facelift", "Virtually", "Slightly all the time", "Fletcher´s Blemish", "Neo-Caliban Grides", "Out-Bloody-Rageous", "All White", "Kings and Queens", "Teeth", "Pigling Bland" og "Noisette" (med god hjelp fra informasjon på medfølgende CD-R). Bandet spiller ikke enkeltlåter, men kjører to lange sett, noe de hadde for vane, og lyden er helt suveren her.
Det finnes liveopptak med denne besetningen fra før også, på "Grides" (Cuneiform 2006), "Virtually" (Cuneiform 1998), "In Europe" (Blueprint 1998) og "BBC Radio 1967-1971" (Hux 2003), og du kan godt høre "Drop" (Moonjune 2008) i tillegg, men der er Robert Wyatt byttet ut med Phil Howard på trommer.
Du begynner selvsagt med å kjøpe Soft Machine "Live at Henie Onstad Art Center 1971". Kjempebra!

Og denne listen blir stadig lengre!

7 comments:

Anonymous said...

- og musikken...? H

plasticstrip said...

og får ikke å glemme at Smalltown Supersound kommer ut med en 2 LP vinyl utgave av samme utgivelse med cover designet av Kim Hiorthøy i løpet av desember...... sjekk også ut det nye mediateket ved Henie Onstad og det nye Prisma Records som bare gir ut musikk fremført ved senteret http://prismarecords.blogspot.com/

Svenn said...

Takk for det ja! Det var jo meningen at den infoen skulle med i utgangspunktet, men det får bli en egen blogpost.

Anonymous said...

Og hadde P-kompaniet i Bogstadveien denne plata, da? Neiiiida. Uff. Pva vanvittig mange, H

Anonymous said...

Fått med deg denne? http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091224/OKULTUR/712249913/-1/KULTUR
H

Svenn said...

Nei - den har jeg ikke lest. Takker.

Troblo said...

Takk for tipset. Kom i transe etter få minutters lytting.