Sunday, December 06, 2009

Kurt Johannessen


Kurt Johannesen er ute med fire nye bøker i 2009. "Hendinga" er en av dem, og jeg stjeler like godt beskrivelsen fra Kurts hjemmeside:
"Boka er basert på ei lita hending som varar i 2-3 sekunder. Boka har to deler, Del1; Avhøyra, og del 2; Om lag konklusjonane. I del 1 uttalar 44 av dei involverte seg om hendinga slik dei opplevde det frå sin ståstad. Dei involverte er to peikefingrar, 2 flogar, ein bit av eit tyggespapir, ein teiknestift, eit luftgevær, nokre steinar, ein leppomade, 2 sjokolademufins, ein kattebæsj, ein gullring mm. Eit kart over heile hendingsforløpet ligg ved. I tillegg er boka illustrert med skisser som viser detaljar av nokre av situasjonane som oppstår. I del 2 tar for seg nokre situasjonar, og konkluderer på grunnlag av avhøyra".
Her er kartet over hendinga.
Beskrivelsen angående kartposisjon A4 smykker nå en vegg på Studentsenteret i Bergen, formet som et eikeblad. Torsdag var det en markering av dette på senteret.

Jeg må også få minne om et ambisiøst prosjekt Kurt har på gang: "The Hair Collection". Han har nemlig satt seg som mål å samle inn ett hårstrå fra hvert levende menneske på jorda! Så langt har 0,0000124% av verdens befolkning bidratt, og her kan du kan se hvem som har ett hår mindre på hodet.

No comments: