Wednesday, December 16, 2009

Årets dings


Vinylplater og platespillere er i vinden, og i går omtalte Jan Omdahl i Dagbladet platespilleren som "årets dings" (noen ble kanskje skuffet nå?).
På Apollon i Bergen ser det ut som om de er flinke til å ta inn strøkne originaler også, etterhvert som noen involverte rydder på loftet, og finner restopplag. I begynnelsen av november fikk jeg tak i en fin split singel med St. Thomas og Ai Phoenix , og nå i desember har jeg snappet "Psykedelisk utviklingshemmet" (Sodoma og Gomorron 1990) med Morten Jørgensen og Spekkhoggerne som fulgte etter danskebåten uten å røre spyet som rant fra ripa.
Her er det allsang-powerpop i nærheten av Kjøtt og Jokke & Valentinerne, men med enda drøyere tekster! Denne bloggen holder en viss moralsk standard, og det vil ikke bli sitert fra sanger der man drømmer om høyredamer, eller fra den berømte "En sørgmodig skillingsvise om Solveigs ferd til hovedstaden", men det brøles villig til til "Det er det som er knall med sosialdemokratiet" og "Du kommer ikke gjennom tollen med det der".
Besøk din lokale platebutikk!

4 comments:

tebe said...

men frekke gjester kan ublu synge ut:
"det er bedre å suge pikk enn å jobbe på fabrikk" - men fra spøk til valborg: det var vel en rimelig dårlig plate det der? Var innom A i forrige uke, da hadde de en bunke med Bergeners (som noen hadde funnet på loftet). 99 spenn.tatzedge

Svenn said...

Ja, gjester kan ofte skape en pinlig stemning i åpne selskap.

pnk said...

Jørgensen spilte i Hulen i sin tid med dette spekkhoggerkonseptet.Han så til tider noe psykedelisk hemmet ut han også.Men den første "Seneppslegionen" var jo trivelig lesning til tider.Hvor ble det av han tro?

Svenn said...

Følg ham på Twitter feks: http://twitter.com/MortenJorgensen