Tuesday, November 24, 2009

Daevid Allen forteller


Gong er på turné igjen , og i den forbindelse har The Scotsman snakket med Daevid Allen (24. november 2009). Allen, som var med i Soft Machine før de ga ut sin første plate, forteller her bl.a om at Brigitte Bardot hyrte dem inn til å spille på en fest, og at de spilte samme låten i en time. "We had no money so Brigitte took pity on us and hired us for her party. We played one song, We Did It Again, over and over for a joke. We did it again and again for an hour and the next day we were the darlings of France's hip set and that enabled me to go off and form Gong." Det meste av dette er kanskje sant, selv om jeg ikke finner Bardot nevnt i forbindelse med den Zen-aktige opptredenen, hverken i Wikipedia eller i Graham Bennetts "Soft Machine. Out Bloody Rageous". Jeg liker best Allens versjon. Få tak i en eller annen utgave av Soft Machines "Jet Propelled Photographs" (demoer fra 1967) med Robert Wyatt, Daevid Allen, Mike Ratledge og Kevin Ayers, straks og med det samme!

Videoen viser Gong i Tyskland tidligere denne måneden, med Steve Hillage, Daevid Allen, Gilli Smyth, Theo Travis, Chris Tayler og Miquett Giraudy.

1 comment:

pnk said...

Er nettopp blitt eier av "2032",den siste skiven til Gong.Både vinyl og cd + feit plakat og hefte !! varierer noe rent musikals,forsøker liksom å modernisere med samtidsknep som hop og hip,faller nesten til bunns,men også sjamerende.Signaturen er likevel beholdt!!
Lyden er det ingenting å si på!!!