Wednesday, October 07, 2009

Supersilent og Golden Serenades


I løpet av kort tid har det kommet to sære orgelplater på det norske markedet, og om det finnes orgelpurister der ute (legg gjerne inn en kommentar), så er jeg ikke helt sikker på om de hopper av glede.

Supersilent går turkis på sitt album ”9” (Rune Grammofon 2009), og har som kjent blitt til en trio bestående av Arve Henriksen, Ståle Storløkken og Helge Sten. Vanligvis er det Storløkken som er tangentmann, men denne gangen spiller like godt alle tre hammondorgel! I vanlig minimalistisk stil (gjelder også Kim Hiorthøys cover) heter låtene 9.1, 9.2, 9.3 og 9.4. På 9.2 sparker trioen litt fra, men ellers er det veldig lavt dette (Supersilent sant!). Det kan kanskje høres ut som om du er ute og går en mørk og dyster kveld, og passerer et kapell der de tre ivrigste konfirmantene (eller er det de slemmeste?) har fått være igjen for å spille litt orgel. Litt skummelt er det også.

Golden Serenades er John Hegre og Jørgen Træen. Vanligvis knuser de dyre gitarer i voldsom stil, men på ”Hammond Pops” (+3dB 2009) herjer de heller vilt med Sigbjørn Apelands orgelmusikk, og lager en støysuite ut av den. Et sabla leven har det blitt! Litt pussig er det at iTunes ved innlegging av CDen påstod at det var Leon Russell som spilte. Neppe!

”9” og ”Hammond Pops” er merkelige, og tildels enerverende plater. Løp og kjøp!

No comments: