Saturday, October 24, 2009

PlayDate


Fredag kveld var det avspark for en ny konsertserie for improvisert musikk på Landmark (Bergen). Det skal bli faste konsertkvelder fra 2010, og eneste krav er at musikken har elementer av improvisasjon. Vanligvis vil det være to band/artister, gjerne med helt forskjellige uttrykksformer.

Først ut i går var trioen Trabant, bestående av Svein Magnus Furu (saksofon, klarinett), Adrian Myhr (bass) og Audun Lunnan Hjort (trommer). Disse folkene slår til med egne komposisjoner, og spiller i tillegg flotte jazzversjoner av The Shins, P.J. Harvey ("To talk to you"), Bob Dylan ("The times they are a changin´") og The Band. Jeg hører gjerne mere fra denne trioen, kanskje allerede i kveld!

For å bevise at Playdate mener alvor med at det skal være vidt forskjellige uttrykk i løpet av samme kvelden, kom Vanilla Riot på scenen (gulvet) med det de beskrev som strukturerte improvisasjoner. Dette bandet består av Bostjan Simon (Slovenia) (klarinett/live-elektronikk), Onno Govaert (Nederland) (trommer og elektronikk) og Stephan Meidell (Norge) (baritongitar og elektronikk). Her er vi over i mer samtidsstøyelektro, og personlig syns jeg det var morsomst når de rocket litt. Ny plate ("Stitch" - AIM 2009) er på markedet, og du sjekker dem først ut på MySpace.

No comments: