Thursday, October 08, 2009

Fra modal jazz til fri improDet ble en lang fin onsdagskveld i Bergen denne uka.
I Studentersamfunnet i Bergen feiret Bjørn Stendahl 50-årsjubileet til Miles Davis "Kind of Blue" for en lydhør forsamlig studenter og et par gamlinger, med en gjennomgang av platen, nærmest takt for takt. Cool type Stendahl, og han virket også roligst av alle da arrangementet i begynnelsen, på typisk studentvis (?) var preget av at man ikke fikk orden på PCen, og at lerret plutselig klappet sammen. Han virket også temmelig paff over at en forsamling kunne være så stille under inntak av alkohol. Mest vant til å snakke med 50-åringer kanskje?
Jeg stakk før det ble spørsmål fra salen, for å rekke dobbeltkonsert på Landmark. Først fikk vi årets første julekonsert, med Bjørnar Habbestad (fløyter) og Øyvind Skarbø (trommer). De to musikerne serverte en fin improvisasjonsstund, med grønne glitrende trommer og røde lys. At det påstås av enkelte at de er "Bergens improvisasjonsmiljø sitt svar på Ike og Tina Turner" får nå så være! Stemningsfullt var det, og det er fint at noen skjønner at de fleste av oss har både øyne og ører. Musikken kan tjene på å satse på det visuelle også.
Siste akt ut var Humvee, med energisk og tøff triojazz. Jørgen Mathisen (sax), Rune Nergaard (bass) og Gard Nilssen (trommer) er sikkert nevnt i denne bloggen mange ganger, og om Google bare får fikset søkefunksjonen i Blogger igjen, så finner dere postene etter hvert. En forholdsvis ny CD (Jazzland 2008) har de også på markedet, men den har jeg ikke hørt enda. Bra trio!

No comments: