Thursday, September 10, 2009

Phonofestivalen


Det er festivaltid igjen i Bergen, og denne gangen er det Phonofestivalen sin tur. I går kveld arrangerte de bl.a. en fin dobbeltkonsert på Landmark med Ine & Peder og Mathisen/Høyer/Larsson, og alt for få publikummere.

Ine & Peder er rett og slett Ine Hoem (vokal) og Peder Simonsen (tuba). De serverte noen egenkomponerte låter, og flotte coverlåter ( bl.a Magnet), ispedd litt gladstøy. De avsluttet med "The Model" av Kraftwerk (se video), noe som passer fint på en festival med fokus på roboter, og man kommer jo langt med stemme, tuba og litt elektronikk.

Mathisen/Høyer/Larsson er Jørgen Mathisen (sax), Ola Høyer (b) og Andreas Hiroui Arsson (trommer). I programmet påstås det at de spiller "energifull kraftjazz som kompromissløst provoserer og engasjerer". De framførte vel heller (i perioder) en av de laveste (og korteste) konsertene jeg har vært på, der man knapt hørte at Larson listet seg over skinnene, Mathisen pustet forsiktig i saksofonen og Høyer prøvde å unngå strengene. Men det var fint det! Bare kjekt å måtte anstrenge seg litt for å høre.

Og apropos roboter, så får vi håpe Muskelpust får gjort seg ferdig før festivalen er over.

2 comments:

Erik Steinskog said...

Flott utgave av The Model. Og ellers takk for oppdateringer på det bergenske. En utflytter følger i all beskjedenhet litt med.

Svenn said...

Hei. Hyggelig du er innom. De hadde flere bra coverlåter, som sannsynligvis var temmelig annerledes enn originalen, ex Saquarepusher (som jeg ikke har hørt no på).