Tuesday, September 01, 2009

John Zorn


John Zorn er ute med en plate med det mystiske navnet "O´o" (Tzadik 2009). Albumet er oppkalt etter en utdødd fugl fra Hawaii, men denne musikken flyr ved hjelp av Cyro Baptista (perc), Joey Baron (dr), Trevor Dunn (b), Marc Ribot (g), Jamie Saft (p, org) og Kenny Wollesen (vibes). Det svinger fint med "Miller´s Crake", ender i skogen med fuglekvitter på "Po ´o´uli", er lekent på "Laughing Owl" og rocker avgårde med herlig gitar "Little Bittern" og orgel på "Zapata Rail". Herlig plate, og et fint soundtrack til høsten.

Les mer om den hardtarbeidende (ser ikke på TV!) John Zorn hos JazzTimes. Jeg er definitivt ikke noen Zorn kjenner, men noe av det som er fasinerende med mannen, er at han er så allsidig. Det er vel ingen overdrivelse å si at mye av det han gir ut er langt fra så tilgjengelig som denne siste platen! Om å like ulik musikk sier han i JazzTimes: " It’s not a matter of having a short attention span, it’s a matter of living in today’s world and being a curious, creative, open-minded, intelligent individual who appreciates greatness for its own sake without putting it into any kind of academic or cultural box".

Vi ser John Zorn, Laurie Anderson og Lou Reed i et opptak fra 13. august i år.

2 comments:

Maja Ratkje said...

Bra sitat!

Svenn said...

Ja. Bra at noen kan bruke store ord da! Selv ville jeg vel bare sagt at jeg liker jazz, country, støy, folk og mere med, og ikke kan skjønne at det er så pussig.