Sunday, August 02, 2009

Enda mer Moldejazz 2009


- Dette skulle være den siste sop-i-hop-posten fra Moldejazz 2009, men om Gaburu fortsetter å legge ut videoer og Flickr-bilder, så kan det bli flere. Videoen over viser Christian Wallumrød Ensemble fra konserten i Forum, og det er Wallumrød (harmonium), Arve Henriksen (trompet), Nils Økland (hardingfele) og Per Oddvar johansen (trommer), som er på scenen.
- Svennejanson har også lagt ut en noe morgenrufsete video fra "Break of day in Molde", med Arve Henriksen.
- En trompetsolo fra Jaga Jazzist sin konsert finner du her.
- Han Bennink har i voksen alder fått seg eget band, og under konsertene i Molde promoterte og solgte han den fine Han Bennink Trio "Parken" (ILK 2009). Den inneholder bandkomposisjoner og låter av Duke Ellington og Billy Strayhorn. (Legg merke til den minimalistiske autografen til Bennink til høyre på coveret, som han selv har laget).
- Jeg gikk glipp av Jaga Jazzist (dessverre), men fikk med meg konserten med Maja Ratkje og bassist Joëlle Léandre (heldigvis!). Léandre var minst like flink til å selge plater som Bennink! Rett etter konserten hørte vi plutselig "Don´t go, don´t go!" med myndig stemme, og så var salget i gang. Jeg handlet en bassduo med Joëlle Leandre & William Parker "Live at Dunoís" (Leo records 2009). Det blir vel aldri for mye bass, egentlig?
Maja Ratkje hadde en mer beskjeden innstilling til platepushing, men jeg fikk da med meg Fe-mail (Ratkje/Tafjord) "Voluptuous Vultures" (PsychForm 2006).


No comments: