Thursday, June 04, 2009

New Riders Of The Purple Sage


Jeg sleit litt med å formulere noe om den siste sunn O))) platen, og fant ut at jeg måtte ha en countrypause! Derfor slår vi til med en klassiker igjen, denne gangen den selvtitulerte LPen til "New Riders Of The Purple Sage" fra 1971 (Wikipedia om bandet). Dette er den eneste platen jeg har med dem, og denne har jeg spilt mye! Den passer midt i blinken for alle fans av Grateful Dead (og de fleste andre, som kan svelge countryen sin).
Musikken er laget av gitarist og vokalist John Dawson, og de andre gutta er David Nelson (g, voc) og Dave Torbert (b, g, voc). I tillegg har de hjelp fra Jerry Garcia (som kanskje regnes som bandmedlem?), Spencer Dryden, Micky Hart og Commander Cody, og må du Google disse folkene så er du sannsynligvis ganske ung (OK, sjekk fødselsdato for sikkerhets skyld).
Det finnes massevis av opptak på YouTube av nyere versjoner av bandet, men jeg tror det er bedre å høre platen (f.eks. på Spotify!). Sjekk "I don't know you", "Glendale Train" og "Portland Woman". Fint?

1 comment:

Anonymous said...

Det er så fint atte. Hurra til bloggeren for første post om NRPS - man leser ikke for meget om denslags nu for tiden. Vi tåler mer. Pva vm H