Saturday, June 27, 2009

Graham Coxon


Nok en gang handlet jeg en plate etter å ha hørt den spilt over anlegget i butikken, nemlig "The spinning top" av Graham Coxon. Luringene vet hva de gjør. Det litt flaue var at jeg trodde det var en temmelig ukjent figur, som hadde fått med seg både Danny Thompson og Robyn Hitchock, men Coxon har gitt ut flere soloplater i tillegg til at han er en viktig del av Blur!
Ikke rart jeg alltid taper pop-quizen.
Okke som er, denne plata er ganske fin. Det er litt indie og litt folk, og lukter godt av Nick Drake og Incredible String Band noen steder (f.eks. "In the morning"). Nå har jeg (som vanlig) ikke nilyttet til tekstene, men har oppfattet fra andre kilder at det kanskje er et slags konseptalbum som beskriver en manns liv fra fødsel (første låt "Look into the light") til død (siste låt "November").
Ikke noe å være redd for dette her! Og låten "November", kunne godt vært sunget av Robert Wyatt.

2 comments:

Anonymous said...

Her skulle kommentaren egentlig vært. H

pnk said...

Når du strekker deg til å gjenkjenne elementer av gammel storhet,så er det vel først og fremst gutta du nevnte som bidrar til denne modenheten som oppstår når noen dreper britpopen i seg og ser seg tilbake til 60-70tallet. Jfr.Fleet Foxes og skjeggrockerne som finner mer enn gulltoner.Ellers får Coxon til tider mer en hederlige omtaler fra kritikerkorpset.