Tuesday, June 23, 2009

Enda mer Meltdown


Og så har enda en luring lagt ut et opptak med Charlie Haden's Liberation Music Orchestra (med Robert Wyatt) på YouTube. Samme låt som i denne bloggposten. Og vi tar med et par anmeldelser av festivalen også, når vi er i gang:
"Cool head in a maeltsrom" fra Financial Times 22. juni.
"Summer meltdown" fra In League With Paton.

Jeg er litt i tvil om hva jeg skal, og hva jeg ikke skal være med å spre av opptak på nettet. YouTube er fantastisk, men det er vel ikke tvil om at mange av opptakene som er lagt ut langt fra yter artistene rettferdighet (og i tillegg er lagt ut ulovlig). De fleste som ser dem skjønner vel det, og mange artister lenker selv opp til opptak de finner? Det jeg håper skjer, er jo at oppmerksomhet fører til interesse og økte inntektsmuligheter for artistene, men dette er jo bare løs gjetting (og en dårlig unnskyldning?).
Tro det eller ei, men jeg kjører etter noen regler her i Wyatting. Jeg lenker ikke opp til rene lydopptak av musikk som er i salg, og jeg sprer ikke opplagte kopier av nyutgitt videomateriale som er i salg (selv om Robert Wyatt er med!!!). Det blir for drøyt om noen har jobbet fram en boks med arkivmateriale over mange år, med musikk og filmmateriale, og så ligger det ute til fritt bruk etter en uke (feks Recommendeds Henry Cow boks, omtalt flere ganger i bloggen).

Hva syns dere? Skurk eller feiging?

No comments: