Thursday, May 21, 2009

Nattjazz onsdag 20. mai
Nattjazz 2009 startet farlig bra, og blir det bedre så kan det ikke være helt trygt. Jeg konsentrerte meg om to konserter i Studio USF. Først ut var Speeq med Luc Ex (b), Phil Minton (voc), Hasse Poulsen (g) og Mark Sanders (dr). Bandet var knallbra, men Phil Minton tok kaka. Han grynter, roper, gurgler, jodler og synger vakkert som en engel, gjerne iblandet en slags voice over til en krimfilm. Dæggern!
Etter en halvtimes virrepause var the OFFONOFF sin tur. Etter at festivaldirektør Jon Skjerdal (ikledd gild bunad) har introdusert bandet, kommer Paal Nilssen-Love (dr), Terrie Ex (g) og Massimo Pupillo (b) løpende opp på scenen. De teller opp og kjører avgårde for full steam, med sin bredbeinte "punkrockimpro" (som Nattjazzen kaller det). Det er mer rock enn jazz, og mer støy enn rock, og det er moro hele vegen. Paal Nilssen-Love svetter flere liter i løpet av kvelden, og jeg la merke til at han tørket av seg ved å servere gode klemmer til flere bekjente. Yach!
Jeg fikk med meg deler av Nils Petter Molværs konsert også. En fin blanding av lyriske partier og heftig elektronikk, og et fantastisk lysshow. Publikum bak i Røkeriet ga dessverre faen i hele konserten, men lenger framme var det sannsynligvis OK. Disse musikerne fortjener bedre enn fyllerør, selv om det er sent på kvelden.

No comments: