Sunday, May 24, 2009

Nattjazz, lørdag 23. mai
Her er oppsummeringen fra en lørdags-Nattjazz på USF Verftet:
Svenske Lekverk holdt en leken konsert i Studio USF, med melodiøs improjazz, spekket med tøys. Bandet består av Putte Frick-Meijer Johander (bass), Adam Forkelid (piano) og Jon Fält (trommer). Trommeslageren presterte til og med å kompe med en fem minutters lufttrommesolo, og bassisten samlet alle til en liten kosepause midt i konserten (bildet øverst)!
Jeg fikk dessverre selskap på stolraden av et par veldig unge damer, som likte å snakke i mobiltelefon under balladene. Hva slags foreldre er det sånne barn har da?
Etter et sceneskifte spilte Audun Automat i samme lokale. Jeg tror ikke det er det tøffeste bandnavnet jeg har hørt, men konserten var fin, og de spilte visstnok "elektriskakustisk, skitten, bråkete melodiøs og vakker jazz". Bandet består av Håkon Kornstad (sax), Erlend Slettevold (fender rhodes), Ole-Thomas Kolberg (trommer) og Audun Ellingsen (bass). Det er meg en gåte hvordan Kornstad kan få så mye stilig lyd ut av en saksofon. Noen har lagt ut et litt shabby opptak på YouTube.
Og som om ikke dette var nok, så fikk jeg med meg slutten av konserten til John Olav Nilsen og Gjengen også. Fin feststemning og høy allsangfaktor i Røkeriet! Artig for en gammel mann å få oppleve sånt.

No comments: