Saturday, May 23, 2009

Jazz!


I tillegg till country med Mao og soul med Jarle Bernhoft, bød Nattjazz fredag på en skikkelig jazzkonsert med Bjørn Alterhaug Quintett. Standardlåter, egenkomponert materiale og litt Bach, samt en julesang (sant!), ble formidlet med lun humor. I front fikk vi en barytonsaksofon (Inderberg) og en alt (Nymo), en kombinasjon som visstnok er en sjeldenhet. Fin konsert for en stappfull Scene USF! Kvintetten består av John Pål Inderberg (baritonsaksofon), Frode Nymo (altsaksofon), Vigleik Storaas (piano), Erik Nylander (trommer) og Bjørn Alterhaug (kontrabass). Storaas kom heldigvis fra det med æren i behold foran mamma, pappa og pianolærer!
Og bare for å ha sagt det, Mao (cowboyhatter) og Bernhoft (dress og vest) hørtes bra ut det også, det lille jeg fikk med meg.

Jeg kom litt sent til Alterhaug Quintettt, siden jeg måtte ha med meg noe fra gærningene bak OiOi (på Bryggen denne gangen). Ole Hamre, Terje Isungset, Brazz Brothers, Therese Skauge (dans) og andre holdt subkultur. Her var det musikk for brass, akvarium, Beffen, ubåter, undermannsorkester og mere med. I fjor var det bl.a. folkemusikk, der man man måtte fjerne kumlokk for å få plass til vokalisten, og i år musikk med hyse og torsk. Neste år blir vel geologer engasjert før artistene kan begynne.

No comments: