Saturday, April 25, 2009

Zu: Carboniferous


Enda en sjangerumulig plate på bloggen! Her kommer Zu med "Carboniferous" (Ipecac 2009). 10 låter i grenselandet rock, metal, støy, prog og jazz, og det fungerer som bare rakkern. Passer for folk som liker Shining, The Thing (se fra Nattjazz 2007) og King Crimson. Sjekk dem ut på Spotify, jeg handlet hos eMusic. Zu er Jacopo Battaglia (trommer), Massimo Pupillo (bass) og Luca T. Mai (sax), og de har med seg bl.a. Mike Patton på denne platen. De har turnert med Patton også, og vi slenger på en video fra Roma, der de blir introdusert av Danny DeVito!

3 comments:

Sjeldnere enn sorte svaner said...

Zu, ja. Jeg så de på en knøttliten klubb i Roma; de kunne minne om en krysning av Dillinger Escape Plan i slow motion og Aphex Twin. Det var iallfall hva jeg tenkte da. Den nye platen har jeg fremdeles til gode å høre. Mellom De Vito og Patton oppsto et vennskap da de spilte i møkkafilmen "Firecracker". Anbefales ikke.

Svenn said...

Da må jeg vel sjekkut hva Dillinger Escape Plan er for noe også!

Sjeldnere enn sorte svaner said...

Dillinger går under betegnelsen "math core", og er selvfølgelig noe ganske annet enn Zu. Dette bandet har også endret sitt lydbilde siden de første utgivelser; noen ville kalle det et kommersielt grep, andre en "naturlig modenhet" underforstått betydningen "rundere i kantene". Det fine er jo at man selvfølgelig kan like begge deler, i tillegg til Zu.